Profiel

Naam:                            Thorleif De Regione

                                       Montagnosa

Roepnaam:                    Bor

Geslacht:                       Reu

Geboortedatum:          4-11-2017

Fokker:                          De Regione Montagnosa

Stamboom:                  Stamboom Bor

Gewicht:                        36 kilo

Altijd in voor:                Aandacht, knuffels en lekkers

Liever niet:                    Overweldiging

Training en diploma’s:  Puppy- & vervolgcursus

                                       Jongehondencursus

                                       Therapiehond i.o. 

                                       Zweet- en veldwerktraining.        

                                   

Ik ben Bor

Ik ben Bor. Ik ben een Spinone Italiano. En … ik ben een therapiehond!

Spinones zie je niet zo veel en daarom weet men vaak weinig over mijn ras. De Spinone is prettige, zachtaardig, soms wat terughoudende hond. Maar een Spinone is ook intelligent, vrolijk en enthousiast. Soms doet doe ik er lang over om overtuigd te raken van het nut van een cue, maar als ik er van overtuigd ben, zal ik je nooit in de steek laten. Ik zie eruit als een grote knuffelbeer maar ik heb ook een clowneske kant die vaak zeer vermakelijk is. Ik beschik over zeer veel geduld. Dat zijn mooie eigenschappen en zeer waardevol als therapiehond. 

 

Ik ben nog in opleiding maar soms mag ik toch al even meewerken. Ik vind een groep met kinderen  of mensen in het begin even lastig. Ik kijk het liefst even "de kat uit de boom". Hierdoor snap ik kinderen die bang zijn ook zo goed. Als ik gezien heb dat je oké bent, werk ik graag met je samen en knuffelen hoort tot een van mijn favoriete bezigheden.

In het land van herkomst, Italië, zijn wij een zeer gewaardeerde jachthond en een al heel oud ras. Meer dan 2000 jaar geleden werd al melding gemaakt van grote witte ruwharige jachthonden. Wij zijn afstammelingen van de Segugio Italiano, een jachthond uit de Middeleeuwen. Vanaf de 13e eeuw wordt ons ras Spinone Italiano genoemd. Het staat bekend als helper van de mens.

 

Ik weet goed wat ik wil, ben lief en kan zonder oordeel horen. Ook deze eigenschappen komen mij als therapiehond goed van pas. Ik houd heel erg van gezelschap. Ik ben graag onder de mensen maar kan mij ook heel goed op de vlakte houden. Ik ga dan gewoon rustig bij iemand in de buurt liggen. Ik  ben een echte staande jachthond en vind het heerlijk om de velden af te struinen. Ook op een spoor in het bos weet ik al wat ik moet doen. Ik ben een echte allrounder dus vind eigenlijk alles leuk. Daarom train ik met mijn eigenaar bij een passievolle trainer.

Kortom: Als therapiehond ben ik gewoon helemaal top!

© 2020 by Leren kan anders.  

KVK-nr. 60902043  

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon