Skip to main content

Ervaringen van

hondeneigenaren

Hier word je blij van

Wat het werken met mij deze hondeneigenaren heeft opgeleverd.

Maaike Storm

Gedragstherapie met Storm

Toen we van onze vaste hondenuitlaatster hoorden dat Storm haar twee keer in haar bovenbeen had gebeten toen zij Storm weer thuis bracht, schrokken wij heel erg. Dit gedrag herkenden wij niet én we wilden niet dat Storm dit gedrag zou normaliseren.
Door de begeleiding van Nienke zijn wij het gedrag van Storm gaan begrijpen. Nienke heeft ons geleerd om te zien welke signalen Storm eigenlijk al af geeft, voordat hij ‘snapt’. Dankzij Nienke hebben we geleerd dat ook Storm een hond is, die gebaat is bij vaste routines en rust. Vanuit zijn aard is hij gevoelig voor allerlei prikkels en het is aan ons om te voorkomen dat deze prikkels zich opbouwen en vertalen in ongewenst gedrag. Door rust, vaste routines en het wegnemen van bepaalde triggers zien wij dat het gedrag van Storm zich weer heeft genormaliseerd. Nu is hij voor iedereen weer een vriendelijke, enthousiaste hond.
Maaike Korte

Karlijn Homans

3x20 privétraining met Dexter

Wij hebben bij Nienke de 3x20 privétraining gevolgd. Vooraf telefonisch mijn/ons "probleem" besproken. Tijdens dit gesprek voelde het al snel goed en had ik er vertrouwen in dat Nienke ons verder kon helpen.
Ons probleem was het uitvallen tegen andere honden tijdens directe ontmoetingen. Graag zou ik zien dat deze ontmoetingen soepeler zouden verlopen. Doordat ik er thuis en tijdens de dagelijkse wandeling geen problemen van ondervond maar met name in het losloopgebied was deze "wandel" cursus een fantastische manier om onze problemen op te lossen.
Nienke heeft mij geleerd in deze training hoe ik mijn hond kan begeleiden en de situatie voor hem kan overnemen waardoor het contact prettiger verloopt en hij het niet zelf op hoeft te lossen.
Ik had altijd al wel enigszins helder voor mezelf waardoor de situatie ontstond en soms escaleerde, maar heb nu handvatten hoe ik dit kan voorkomen.
Nienke heeft tijdens de wandeling duidelijke uitleg waardoor je ook leert begrijpen wat er gebeurd en ze biedt meteen een oplossing hoe de situatie over te nemen en mijn hond een veilig gevoel te geven. Dit was ook duidelijk zichtbaar wanneer ik de leiding over nam. Er viel duidelijk een last van zijn schouders.
Ik heb het als prettig ervaren dat we niet op de tijd hoefde te letten, het liep dan ook wel eens iets uit. Dat geeft alleen maar aan hoe Nienke de tijd voor je neemt.
Wij zijn tijdens deze cursus een heel end gekomen en zullen zeker verder blijven oefenen.
Nienke we zijn je dankbaar en zullen je zeker aanraden bij anderen.

Plaats voor jouw review

Linda Vroemisse en Lodewijk

Buddy hond & Hond-kat consult

We wilden een hulphond/buddyhond voor onze dochter met autisme. Nienke heeft ons geholpen een ras en hond te kiezen, en ze heeft ons een jaar lang begeleid met de opvoeding en training. Lodewijk de kooiker is niet meer uit ons gezin weg te denken, hij is een enorme steun bij moeilijke afspraken, nieuwe situaties en emotionele momenten. We zijn heel blij met Nienke!

We hebben een kater geadopteerd die al honden gewend was. Het wenproces van onze 4-jarige hond aan de kater was moeilijker dan we dachten. Nienke is een keer langs geweest en heeft ons goede tips en trainingsadviezen gegeven. Twee weken later leven kat en hond grotendeels rustig naast elkaar.

Marisa Portielje

1-op-1 training met Bobbie

Beste allemaal, ik ben Bobby en op zondag 1ste Paasdag 2023 geboren. Wanneer ik dit stukje schrijf, ben ik bijna 7 maanden. Al een hele kerel. Ik ben een corgipoo (kruising corgi x poedel). Mijn entertainment team vond dat ik op puppycursus moest en na 8x hetzelfde te hebben gedaan, waren we spuugzat omdat er geen vooruitgang in zat. Keer op keer door hoepeltjes en over loopplankjes. We waren er klaar mee. Toen bedacht mijn vrouwtje dat we een PT nodig hadden. Dat is erg chique, nl een Personal Trainer. Nienke kwam aan huis en heeft vooral de baasjes veel geleerd, want ik weet nl alles al... Je moet weten dat ik ervan hou ze uit te dagen, totdat ze echt boos worden, dan is het menens. De baasjes zijn erg blij met Nienke en wanneer zij dat zijn, dan is er minder stress in de tent. Bovendien vind ik Nienke erg lief. Grote kwispel van mij 🐾🐾

Michelle van Rooyen

1-op-1 training met Oakly

Ik ben vandaag de Wijthmenerplas rond geweest, nu durfde ik het weer, heerlijk!! Het regende dus ik dacht dat het vast niet zo druk zou zijn en dat was ook zo. Lekker aan de lijn gelopen en getraind en in het midden losgelaten. Daarna weer vast voor het tweede deel. Ging best goed!!
Met de kat heb ik het inderdaad zo aangepakt als jij hebt geadvideerd. En uiteindelijk zitten ze nu 's ochtends samen op de bank met mij te smikkelen. Dank voor je tip!!!!!!!!!!!!!! En na weken "vredesonderhandelingen" hebben we het toch mooi voor elkaar dat ze samen in de woonkamer kunnen zijn en naast elkaar op de bank zijn.

Anke Vermeij- Bits en Rudi Vermeij

1-op-1 training met Muddy

Na een week met onze labrador pup zagen wij geen manier meer om grip te krijgen op hem. Hij beet alleen maar, wilde niet slapen en was vooral druk. We hebben Nienke gebeld in de hoop dat zij ons kon helpen. Gelukkig had ze dezelfde dag nog tijd voor ons. Ma een goede uitleg van haar over wat er met onze pup aan de hand was, namelijk overprikkeld, heeft ze ons goede handvatten gegeven om Muddy de rust te kunnen geven die hij nodig had. Al na vier dagen zagen wij onze pup veranderen in een gezellige, vrolijke pup waar je ook van kan genieten. En dat wordt alleen maar meer. Dank je wel Nienke voor je tip en trucs in de omgang met onze pup Muddy.

Agnes Stoffel

Puppycursus met Suus

Suus is een Friese Stabij en zoals je ziet houdt ze niet van regen. Suus is niet onze eerste hond en met alle honden hebben we een puppy training gevolgd en ook vervolg trainingen gedaan.
Mijn man en ik waren op zoek naar een andere vorm van trainen en via via hoorde we van Nienke Roelofs en hoe zij een puppy training geeft, en haar visie op hoe te kijken naar je hond, en vooral hoe je een hond beter kunt begrijpen.

Nienke heeft ons mooie nieuwe inzichten gegeven hoe om te gaan met je pup, en vooral goed te kijken naar je pup. Nienke gaf met veel enthousiasme en kennis duidelijk antwoord op al onze vragen, en op een manier dat wij er mee verder kunnen.

Het was soms verassend wat Nienke allemaal zag van/aan Suus terwijl wij dat nog niet zagen.
Nienke dank je wel, we hebben veel van je geleerd en kunnen er goed mee verder.

Agnes Flokersma

Jachttraining met Boaz

Boaz, onze 3-jarige Heidewachtel, gaat dit jaar voor het eerst mee op vakantie. Om hem nog beter onder appel te hebben, hebben we 2 jachttrainingen gevolgd bij Nienke. Boaz vond het fantastisch en wij hebben in korte tijd veel geleerd. Hij luistert veel beter en we nemen hem nu met een gerust hart mee naar Zweden. Nienke is een positieve en enthousiaste vrouw met een scherp oog voor alles wat hond en baasje doen en laten. Als baasje krijg je altijd op een prettige manier feedback en goeie tips om steeds beter samen te werken met je hond. Wat ons betreft een aanrader!

2 cursussen gevolgd bij Nienke. Wat is zij geweldig met honden. Zoveel van haar geleerd en zo begripvol in lastige situaties. Bedankt Nienke voor al je hulp ❤️

Anneke Leffens met SaarPups & Pubers, en Pubervervolgcursus

Hans Hietberg

1-op-1 training met Beau

Wij hebben bij Nienke 1-op-1 trainingen gehad. Onze hond Bea, een jachthond (slovenski kopov), beheerste na de ‘normale’ groepslessen nog niet hetgeen wij hadden gewenst. Dit had voornamelijk te maken met onze manier van benaderen en leidinggeven.
Hierdoor hebben wij Nienke gevraagd om in onze eigen omgeving eens langs te komen voor een persoonlijke training. Deze persoonlijke training bestond uit drie verschillende momenten waarbij de baas en hond beter op elkaar zouden inspelen.
Al vanaf de eerste training was er resultaat. Door handigheidjes, goede tips en voorbeelden zagen wij in de opvolgende week positief resultaat. Dit gebeurde ook na de tweede en derde training.
Door de goede communicatie van Nienke kunnen wij nu zelf aan de slag met onze viervoeter en hebben wij met de dag meer plezier van onze Beau! Wij raden het zeer aan om naast een groepscursus, ook eens te informeren naar de persoonlijke training. Wij hebben er als baas, maar ook de hond, enorm gemak en plezier van!
Groet
Hans Hietberg

Oscar de Beus

Gedragstherapie met Billy

We hebben het afgelopen jaar echt zwaar onderschat qua drukte.
Maar dat betekend niet dat we niks met onze grote vriend voor elkaar hebben gekregen. We hebben alle oefeningen van je ontvangen en hier kunnen we prima op verder borduren. We hebben de contact momenten als zeer prettig ervaren.

Aline Mulder

Puppycursus met Tuur

Ontzettend leuke puppycursus gevolgd bij Nienke. Nienke is heel deskundig en geduldig. Onze zoon van 9 ging geregeld mee wat geen geen probleem was. Ik vond het prettig dat Nienke alle tijd neemt om persoonlijke vragen te beantwoorden. Het groepje was klein, en we alle ruimte om te oefenen. Wij gaan zeker een vervolgcursus volgen.

Jessica en Niek

1-op-1 training met Donnie

Vanaf de eerste dag als pup bij ons thuis weet Donnie niet anders dan dat hij paardenvrienden als buren heeft. Door het hekwerk werd er heel wat afgeneusd en samen langs de omheining rennen is een prachtig spel. Toen hij in korte tijd 3x een pijnlijke ervaring had bij een andere paardenwei in de buurt, blokkeerde hij uit angst volledig als hij een paard zag. Op wandeling te vermijden, maar in onze eigen tuin toch best vervelend. Nienke heeft ons uitstekend geholpen om deze angst in kleine stapjes weg te nemen en Donnie zijn vertrouwen terug te geven. Vrienden zijn ze nog niet, maar we kunnen weer rustig samen koffie drinken naast de paardenwei. We hebben er daarnaast vertrouwen in dat de volgende keer dat onze hond angst ontwikkelt, we zelf de handvaten hebben om hiermee aan de slag te gaan en dat is onbetaalbaar.

Lisette Mulder

Gedragstherapie met Harley

Via onze puppytrainer zijn we bij Nienke uitgekomen. Onze hond Harley was 2x in een korte tijd aangevallen terwijl zij aan de riem liep. Hierdoor werd zijn angstig en dat resulteerde in veel blaffen en snappen naar andere honden als ze aan de lijn liep. Nienke heeft ons goed geholpen, we hebben volop tips gekregen en vooral ook goed leren "kijken" naar onze hond. Harley gaf met hele kleine signalen aan wanneer ze iets niet prettig vond. Nienke heeft ons geleerd hoe we daar mee om kunnen gaan en op in kunnen spelen. Na het traject van een aantal maanden is Harley weer steeds meer zichzelf aan het worden, de blije enthousiaste hond die ze altijd was. Wij blijven werken met de tips die we gekregen hebben en mocht het in de toekomst nodig zijn, dan zullen wij zeker weer de hulp van Nienke inschakelen.

Groeten Lisette

Dorris en Mark

Gedragstherapie met Pepper

Pepper had nogal last van zijn hormonen en liet daarnaast ook gedrag zien wat wij niet van hem gewend waren. Het eerste telefoontje met Nienke, wij hebben destijds ook de puppy cursussen bij Nienke gevolgd, was meteen verhelderend. Nienke kon ons uitleggen waar mogelijk het gedrag vandaan kwam en hoe wij het beste konden reageren op Pepper.

Tijdens het consult hebben we uitvoerig over het gedrag van Pepper gesproken en de verschillende situaties behandeld. Daarbij hebben wij heel wat tips gekregen en oefeningen. Het leuke aan Nienke is dat ze ook laat zien wat allemaal goed gaat en je wordt aangestoken door haar enthousiasme om ermee aan de slag te gaan.

Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder en gaat het steeds beter met Pepper. Wellicht doordat de chemische castratie steeds meer zijn werk doet, maar ook zeker de oefeningen hebben geholpen om te zorgen dat de situaties nooit zijn geëscaleerd en dat het nu beter gaat met Pepper.

Monique Wientjes

Pups en pubercursus

Door de jaren heen hebben we al diverse puppycursussen gevolgd met onze honden. De puppycursus van Nienke is echt anders: een heldere uitleg, waardoor je begrijpt waarom je iets wel of niet moet doen en wat het effect is op je hond. Nienke checkt steeds of haar uitleg duidelijk is en of je nog vragen hebt, en dat is bijzonder fijn.
Kortom: de puppycursus van Nienke is echt anders leren, een echte aanrader!

Monique Wientjes

Nienke Boom

Puppycursus en Hersenwerkworkshop

Wat genieten we toch altijd van de trainingen! Zowel de puppycursus als de hersenwerkworkshop, hebben we met veel plezier gedaan. Mooi om te zien dat Nienke goed kan afstemmen op wat hond en baas willen en nodig hebben!

Elena Spijker-Wichers Schreur

Jachttraining met Jim

Trainen bij Nienke geeft heel veel rust tussen Jim en mij. Jim kan soms wat heet worden als er dummy’s in het zicht komen. Nienke heeft mij geleerd te kijken naar Jim en te wachten tot hij ontspant en vanuit daar verder te komen in de oefening. Nienke geeft ons kleine oefeningen die later in het grote geheel goed van pas komen, dat werkt erg prettig!

Gerard WendtNienke heeft een plezierige, persoonlijke aanpak van de (puppy)cursus. We hebben een hoop nuttige handvatten gekregen voor de komende maanden. Erg handig is dat ze veel gebruik maakt van sociale media voor het overbrengen van informatie.

Kees, Marjolein en Willem

Gedragstherapie met Lizzy

We hebben hulp van Nienke ingeschakeld omdat onze hond Lizzy een aantal keer te fel reageerde op (jonge) kinderen. Lizzy is nu 4 jaar, we hebben haar een jaar en blijkbaar heeft ze voor die tijd al meer meegemaakt dan we wisten. Ook blafte ze wel erg veel en hard.
We voelden ons hier erg onzeker over en wisten niet wat we hiermee aanmoesten. We kregen van alle kanten verschillende adviezen en hadden echt behoefte aan professioneel en objectief advies.

We kozen voor een 3 maanden traject. Inmiddels hebben we dat afgerond en is de situatie enorm veranderd. Door de gesprekken met Nienke en haar observaties begrijpen en kennen we het gedrag van Lizzy veel beter. We herkennen de triggers en zorgen er nu voor dat we die minimaliseren. Door de oefeningen die Nienke ons heeft geleerd, leert Lizzy bovendien steeds meer dat jonge kinderen oké zijn. Dit vraagt blijvende aandacht van ons, maar het is zo fijn om weer te kunnen vertrouwen op onze lieve hond!
Ook het blaffen is door dit alles verminderd. Daarnaast raadde Nienke ons voor Lizzy een combinatie van natuurlijke middelen aan die een kalmerende uitwerking hebben. Zowel voor ons als voor Lizzy geeft dat rust.

De kracht van Nienke zit hem echt in haar vermogen om zich heel goed te kunnen verplaatsen in zowel mensen als honden. We voelden ons echt gehoord door Nienke op het momenten dat we aan onze tax zaten. Tegelijkertijd kijkt ze ook vanuit het perspectief van de hond. Een supercombi!

Kees, Marjolein & Willem

Carla Olde Nordkamp

Puppy- en puber-,vervolgcursus met Joep

Bij Nienke de puppy en de pubercursus gedaan met onze Golden Retriever Joep .Heel veel geleerd, vooral geduld hebben 😉. Ze geeft op een hele fijne ontspannende manier les en ook fijn dat de groepen klein zijn. Ze leert je kijken naar jouw hond en geeft goede adviezen!
Zeker de moeite waard om deze beide cursussen te gaan volgen . Wij kunnen hier zeker mee verder. Nienke hartelijk dank voor wat je ons en Joep geleerd hebt!!

Nanda Visser

Puppy-, en pubervervolgcursus met Bobbi

Met veel plezier heb ik samen met Bobbi de cursussen gevolgd
Bobbi is een enthousiaste labradoodle en mijn eerste hond , Nienke bedankt dat je ons veel tips en handvaten hebt gegeven waardoor Bobbi en ik elkaar steeds beter begrijpen , plezier hebben in de oefeningen en ik met andere ogen kijk naar mijn hond

Majorie van Beest

1-op-1 training met Rossi

Onze lieve hond Rossi zat in een puberfase. Trekken aan de riem, blaffen naar langslopende honden, fietsers. We hebben toen Nienke langs laten komen voor 1-op-1 training.

Een verademing! Nienke liet ons kijken vanuit de ogen van de hond zelf.

Ze weet op een duidelijke en begrijpelijke manier het gedrag van onze hond uit te leggen. We hebben haar manier van werken als heel prettig ervaren. Op een luchtige en speelse manier geeft Nienke concrete adviezen over hoe om te gaan met situaties waarin onze hond spanning ervaart en hoe je kan samenwerken met je hond. Al na een week oefenen met de handvatten die Nienke ons gaf, zagen we al een verbetering. Rossi is al veel meer ontspannen tijdens het wandelen en we leren nu zijn lichaamstaal beter te begrijpen.

We bevelen Nienke van harte aan!

Dinja Blom

Gedragstherapie met Murphy

Dinja Blom beveelt Leren kan anders, kynologisch gedragstherapeut, Hondentrainingscentrum aan.
"Nienke is de rust zelve en weet duidelijk waar ze het over heeft. Ze neemt alle tijd voor je. Murphy en ik gaan een traject van drie maanden aan waarbij wij eerst kennis hebben gemaakt via Zoom. Daarna volgde een zeer uitgebreide vragenlijst (niet denken dat doe ik wel even in vijf minuten 😉) en vandaag was dan de dag dat Nienke en haar stagiaire Mariska voor het eerst bij mij thuiskwamen. In één sessie al zó ontzettend veel goede en bruikbare tips, dat ik nu nóg meer uitkijk naar het op maat gemaakte behandelplan dat voor Murphy gemaakt wordt. Ik heb er alle vertrouwen in dat het iedere euro echt meer dan waard gaat zijn! ❤️"

Patricia Vellinga

Lezing Hondentaal is lichaamstaal

dat was een leuke lezing gisteravond over de hondentaal, met veel praktische voorbeelden, die iedereen wel herkent/tegenkomt!

Silvia van 't Erve

Gedragstherapie Puppycursus en 1-op-1 training met Indy

Onze Indy kwam met 4 maanden bij ons. Een heerlijke pup, waar nog weinig mee was geoefend. Wij zijn gestart met de puppycursus bij Nienke en daarna de pubercursus gevolgd. In die cursussen is altijd even tijd om te bespreken hoe het trainen met je hond gaat, fijne persoonlijke aandacht tijdens de groepsles. Indy is een echte tv kijker en rende regelmatig hard blaffend op de tv af, vnl. als er een dier voorbij kwam. Het tegenkomen van onbekende honden tijdens het uitlaten en het hoog tegen bezoek opspringen was ook een aandachtspunt. Omdat we er zelf niet goed uitkwamen, zijn we 1 op 1 lessen gestart. Nienke neemt de tijd voor alle vragen, leert je goed je hond lezen zodat je beter snapt waarom bepaald gedrag bestaat en hoe je daar het beste op kan reageren. We zijn nog druk aan het oefenen, maar dankzij alle uitleg en aanwijzingen van Nienke zien we nu al een hele grote verbetering!

Dunja Bloemendal

Puppycursus en lezing hondentaal is lichaamstaal met Kida

Alleen tijdens de puppycursus al zoveel handvatten gekregen, waardoor wij al op een hele andere manier naar onze hond gingen kijken (en ook naar andere honden). Het uitlaten van de hond werd daardoor steeds leuker.
Helaas konden we door mijn gezondheid op dat moment niet verder naar de puber-, vervolgcursus, maar afgelopen week ook weer heel veel nieuwe dingen geleerd tijdens de online workshop "hondentaal is lichaamstaal".

Hildo Bonnema

Puber-,vervolgcursus met Maia

We hebben met Maia de puber-vervolgcursus gedaan. Dat was erg leuk. We hebben nuttige dingen geleerd en we zijn erg positief over de communicatie. Die was duidelijk en helder. Nienke weet waar ze het over heeft en helpt je met passie om je hond beter te leren kennen.

Nienke neemt de tijd voor alle vragen, leert je goed je hond lezen zodat je beter snapt waarom bepaald gedrag bestaat en hoe je daar het beste op kan reageren. We zijn nog druk aan het oefenen, maar dankzij alle uitleg en aanwijzingen van Nienke zien we nu al een hele grote verbetering!

Silvia van 't Erve1-op-1 training

Jacqueline Koetse- de Vries

Puppycursus met Brammetje

De cursus is erg leerzaam ,zowel voor mij als voor Brammetje. Alles is ook goed onderbouwd.

Ria en Peter Wittenveen

1-op-1 training met Duuk

Onze lieve huisgenoot Duuk is een hele lieve enthousiaste schapendoes. Duuk vindt het heel leuk als er kinderen of volwassenen bij ons thuis komen en begroet ze dan vol enthousiaste. Vooral als onze kinderen of kleinkinderen komen springt hij nogal hoog tegen ze op en dat is niet altijd even leuk. Wij hebben Nienke gevraagd ons en Duuk te helpen om iedereen zo te begroeten dat hij niet tegen ze omspringt maar laag blijft en de begroeting rustig verloopt. Ook willen we heb afleren dat hij ineens aan de riem trekt als hij een andere ( of bekende) hond ziet. Nienke is drie keer bij ons thuis geweest en zij heeft ons laten zien hoe wij hopelijk deze gedragingen kunnen minderen. Het was eigenlijk een eye opener om te ontdekken dat ons handelen een grote rol speelt in het gedrag van Duuk. Op een leuk en toch duidelijk wijze liet zij ons zien hoe het echt anders kan.
Je kunt echt zien dat zij ontzettend goed met honden kan omgaan en de lichaamstaal begrijpt en hoe je daarop kunt reageren.
Dank je wel Nienke voor jouw wijze lessen en Peter en ik gaan vaak oefenen met Duuk zodat het beter zal gaan.
En.....leren kan echt anders!

Groeten van Peter en Ria en natuurlijk een lik van Duuk.

Arie Kool

Jachttraining met Karel

(maart 2022) Gisteren alweer de laatste (2e x ) jachttraining van deze reeks. Weer ontzettend veel geleerd van Nienke.( vooral ook wat ik zelf kan verbeteren ) Leuke leerzame trainingen die je op je eigen tempo met je hond kan doen . Wij hebben weer genoeg huiswerk om er verder thuis mee aan de slag te gaan . Nienke bedankt weer en tot de volgende keer. 🐾 Karel.

(december 2021) Vandaag onze 1e jachttraining afgerond. Wat een beleving voor Karel en mijzelf. Heel veel goede tips en tools van mee gekregen . Nienke haalt altijd het positieve naar voren ook al denk je soms van het loopt niet zo lekker . Ze laat je in je eigen tempo met je hond werken . Iedere keer na de training krijg je foto’s en video’s te zien van jou , je hond en mede cursisten waar je weer van kan leren . Wij kijken met veel plezier terug op deze training. En gaan er zeker mee verder .

Marloes Toma- Gelevert

1-op-1 training met Pepe

Bedankt voor je hulp!
Wat wij heel fijn vonden is de 1-op-1 begeleiding met jouw en onze nieuwe pup Pepe. We konden daardoor het gedrag van Pepe herkennen en wanneer zijn stress emmertje vol zit. Heel waardevol dit te herkennen!!! En zeker ook de eerste dagen had hij veel meer rust nodig om zijn prikkels een plekje te geven.
Vooral de handvatten die je hebt gegeven hebben ons een prettig en comfortabel gevoel gegeven de start van zo'n pup in huis. Het gaat nu een stuk beter en we hebben ook nog uitdagingen te gaan 😉.

Dank je voor de fijne hulp!!

Evan Buytendijk

Puppycursus en jachttraining met Baco

Toen wij onze tweede Duitse staande korthaar, genaamd Baco, zouden krijgen heb ik meteen contact gezocht met Nienke. Ik kende Nienke alleen van haar goede naam en dat ze training anders doet dan de gebruikelijke honden trainingen. Baco is een herplaatsing en had het bij de fokker niet best gehad. Verder wisten we niets.
Met onze 8 maanden oude “puppy” Baco ben ik aan de puppytraining begonnen. Simple, terug naar de basis. Tijdens de puppy training heeft Nienke ons super geholpen. Nienke is een heel goed in het lezen van hondengebaren/ taal. Met haar aanwijzingen hebben we mooie start kunnen maken voor de vervolg jachttrainingen.
Afgelopen voorjaar ben ik samen met Baco verder gaan trainen bij Nienke. Nu bij de jachthondentraining. Een leuke en goede training om de basisoefening welke horen bij de jachttraining te leren en verder uit te bouwen. Ook hier weet Nienke weer op de juiste moment de juiste tips te geven. Altijd vanuit alle rust en kunde! Aan het einde van training heb je voldoende bagage mee om weer te oefenen.
Nienke is voor mij een gepassioneerd hondentrainster met veel disciplines in huis.

Met vriendelijke groet,
Evan Buytendijk

Selena en Ryan

Puppy-, puber-vervolgcursus en Funspeuren met Joop

Nienke heel erg bedankt voor al je hulp!

Bedankt dat je ons als puppyeigenaar zo goed hebt opgevangen en begeleid. En ook was je er voor ons tijdens de puberteit. Het doet ons goed te weten dat als wij raad nodig hebben, je altijd wat mogen en kunnen vragen. En dat maakt jou echt speciaal!
Je hebt ons zelfvertrouwen en goede handvaten gegeven. Met nu Joop exact 1 jaar bij ons, blikken we terug op een heel mooi en leerzaam jaar.

Wij en Joop zien je volgend jaar weer voor het speuren en misschien ook nog wel weer een les. Hij blijft het leren heel erg leuk vinden!

Wendy Veltman

Gedragstherapie met Charlie

Het uitlaten was met onze kooikerhond Charlie geen succes. Hij reageerde erg op prikkels in zijn omgeving. De dierenarts adviseerde om uit te zoeken of dit een hormonaal of gedragsprobleem betrof. Via hen zijn we bij Nienke uitgekomen.
Via de uitgebreide vragenlijst en de 1e intake waar ze de tijd voor nam werd al veel duidelijk.
Ik had het gevoel serieus genomen te worden. En na het gesprek al veel tips gekregen die we direct konden inzetten. Terug naar de basis! O.a leren herkennen wanneer de emmer vol zit, meer slapen en inzet feromonen halsband en Bach druppels.
In die periode die volgde informeerde Nienke regelmatig hoe het ging en was ze ook benaderbaar voor vragen.
Tijdens het 2e consult ging ze mee uitlaten. Ook hier werd weer 1 en ander helder gemaakt waardoor we weer verder konden.
Toen ik zelf onverwachts vanuit een andere hoek een werkwijze aangedragen kreeg en dit haar voorlegde dacht ze ook hierin mee.
We zijn er nog niet met onze Charlie, het is een proces wat tijd kost. Maar we hebben er wel veel van opgestoken!

Lea Dijkxhoorn

1-op-1 training met Jip

Sinds een week of acht zijn we de trotse bezitters van Jip. Jip is 2.5 jaar en was niet gewend om aan de lijn te lopen. De eerste weken liet Jip mij meer uit dan ik Jip. Advies gevraagd bij Nienke en zij adviseerde een 1-1 training. Nienke heeft mij geleerd goed op de lichaamshouding van Jip te letten wat voor mij een hele grote eye opener was. Er was al snel een grote verbetering en heel belangrijk “ik ervaar het uitlaten nu als een feestje”. Ook vond ik het spannend om Jip los te laten lopen. Heb geleerd om Jip op het juiste moment na mij toe te roepen, heel enthousiast te reageren en hem daarna te belonen met een voertje. Ik heb de samenwerking met Nienke als heel prettig ervaren. Ze geeft aanwijzingen op een rustige en enthousiaste manier. Aanwijzingen die in de praktijk effectief werken. We zijn heel tevreden hoe of Nienke les geeft en raad haar als gedragstherapeute zeer aan.

Liesbeth Jonkman

Puppycursus met Max

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Heldere uitleg over waarom je hond bepaald gedrag vertoont, overzichtelijke oefeningen (niet te veel en niet te weinig per les). Nienke zegt niet wat je niet goed doet, gaar geeft je duidelijke tips hoe je het anders kunt doen.

Yvette LeuftinkPuber- vervolgcursus

Henry en Aldy ten Napel

Gedragstherapie met Loetje

In september 2020 adopteerden wij Loetje, een hond met een rugzak en wij wisten nog niet precies hoe groot. Loetje blafte veel, naar alles wat bewoog, viel uit naar fietsers, joggers en als ze los was rende ze erachteraan. Wij wilden heel graag trainen dat ze in de bench ging, maar omdat ze gevangen was in een vangkooi wisten we niet hoe we dit aan gingen pakken. Wij belden Nienke, na een observatie blijkt Loetje vooral een heel angstige hond met een overgelopen emmer. Nienke leerde ons naar de lichaamshouding en het gedrag van Loetje te kijken, waardoor wij voor haar een veilige basis worden en managen wat er gebeurt. We gingen wandelen met een lange lijn, leerden te kijken naar een volle emmer en hoe hier mee om te gaan. We zijn er nog niet, maar zo goed op weg geholpen en vol vertrouwen dat het goed komt. Loetje loopt nu vaak ontspannen aan de lijn, lekker los in het bos en de bench is inmiddels haar veilige plek. We kunnen zien wanneer haar emmer vol is, en haar de rust bieden die ze nodig heeft. Wij zijn erg blij dat we hier ondersteuning van Nienke bij hebben gehad, ook toen er andere dingen bij kwamen waar wij hulp bij vroegen.
Dankjewel Nienke!

Iris en Gijs

1-op-1 training met Oscar

Wij zijn heel erg blij dat we de trainingen hebben gevolgd. We merken dat Oscar er wat aan heeft en wij ook. Wij zijn rustiger tijdens het lopen en Oscar ook. Het gaat nog steeds een vooruit en je merkt aan Oscar dat hij beter beheerst. Wij gaan er vanuit dat het helemaal goed komt! Zal het zeker aanraden wanneer je hond erg trekt aan de riem om deze training te volgen.

Ellen Neericx

Puppycursus met Floris

Puppy cursus gevolgd bij Nienke Roelofs. Hele leuke cursus, Nienke geeft erg goede tips en met de oefeningen kun je thuis makkelijk ook zelf aan de slag. Een aanrader voor iedereen met een puppy. Wij gaan door met de puber cursus!

Gerda van Bergen

Advies Gedragstherapie voor Tess

Enkele weken geleden is mijn hond Tess aangevallen door een “vechthond”.
Ze had ernstige verwondingen. Behalve de wonden is ze ook getraumatiseerd.
Bang in huis en heel erg bang buitenshuis. Na een consult van Nienke , ben ik met haar aanwijzingen aan het werk gegaan. In huis heb ik weer een vrolijk hondje. Buitenshuis, met wandelen, gaat het steeds beter met mijn hond.
Wij zijn blij met de deskundige adviezen van “Leren Kan Anders”

Anita de Ruiter

1-op-1 training met Pleuntje

Nienke heeft ons geholpen om structuur in het gedrag van onze pup Pleuntje aan te brengen. Nadat we eerst wat lessen 1 op 1 bij ons thuis gevolgd hebben, zijn we de Pubercursus gaan volgen bij haar. Zowel mijn hond als ikzelf vonden het zo leuk om wekelijks de lessen te volgen dat we ook de vervolgcursus voor Puberhonden gedaan hebben.
Buiten de praktijklessen zaten er ook een aantal theorielessen bij de cursus waarbij Nienke ons helder en duidelijk veel heeft geleerd over honden in het algemeen. Door veel te blijven oefenen hebben wij inmiddels een hond die goed luistert. Hier zijn we ontzettend blij om!
Door het niet aflatende enthousiasme van Nienke hebben we met heel veel plezier alle lessen gevolgd.

Ans van Amerongen

Puppycursus met Falco

Vandaag de puppy cursus afgerond. Falko onze Havanezer heeft in korte tijd veel geleerd en wij vooral hoe je een hond beter kunt begrijpen. Al met al een andere aanpak als het reguliere aanbod en daar waren wij naar op zoek. Leuke oefeningen en tools die je makkelijk thuis of buiten met de hond kan trainen.
Van kleuterschool naar universiteit! Maar belangrijkste voor ons is een sociale en blije hond die vooral lekker in z’n vel zit!
Op naar de vervolgcursus.
Dank je wel Nienke, je bent een topper.

Chanthal en Barry Schoenmakers

Jachttraining met Tinus

Wij hebben een jachtcursus gevolgd bij Nienke. Een hele leuke cursus, ze geeft goede tips en oefeningen waarmee je thuis makkelijk zelf aan de slag kunt. Ze is erg oplossingsgericht als er een probleem voor doet met je hond of jijzelf ;-). Echt een aanrader voor iedereen. Wij gaan door met de vervolg jachtcursus!

Barry en Chantal Schoenmakers
en natuurlijk Tinus!

Joris

1-op-1 training met Lara

1-op-1-training met Lara, pup van 10 weken oud.

Ik had na lange tijd de mogelijkheid om een pup in huis te nemen. Maar ik had geen ervaring met het opvoeden van een hond, laat staan een pup!

Wat de nodige twijfels met zich mee bracht hoe dit aan te pakken. Ik heb na zeer vriendelijk contact met Nienke, besloten om haar 1-op-1-training te volgen.
Deze trainingen van Nienke hebben mij geleerd inzicht te krijgen in het gedrag van mijn pup. Haar ervaring en deskundigheid gaven mij het gevoel dat ik het aankon een pup op te voeden. Verschillende situaties heeft ze mij uitgelegd, en me de ruimte gegeven om vragen te stellen. Op ontspannen wijze heeft ze deze beantwoord. De mogelijkheid om mijn wensen uit te spreken om bepaalde training situaties te oefenen waren dan ook een groot pluspunt. Deze 1-op-1-training heeft mij de moed gegeven te kunnen vertrouwen op mezelf en mijn pup.

Niet alleen mijn pup heeft hier veel plezier van gehad, maar ik als mens misschien nog wel meer.

Dankjewel Nienke!

Annemiek Stroopendaal en Maarten Montijn

Puppycursus met Bacchus

Lieve Nienke,
Ik ben erg blij met mijn puppydiploma! Mijn baasjes begrijpen mij nu echt beter. Bijvoorbeeld als ik een beetje bang ben en mij staart omlaag doe, ook hebben zij nu door dat ik beter luister als zij iets aardig vragen. En ik heb van jou geleerd de kippen met rust te laten en op een boomstam te klimmen! Ik vond de cursus superleuk en mijn baasjes vonden dat ook.
Kwispel en lik

Bacchus Fidel

Nienke heeft ons geholpen om structuur in het gedrag van onze pup Pleuntje aan te brengen.

Anita de Ruiter1-op-1 training

Wat een fijne lessen voor onze pup. Eerst drie lessen aan huis om ons op weg te helpen en daarna in de puppycursus met andere pups erbij. Kleine groepjes, veel aandacht. Nienke houdt van haar vak!

Erna van BuitenPuppycursus