Ervaringen van hondeneigenaren.

Hier word je blij van

Wat het werken met mij deze hondeneigenaren heeft opgeleverd.

Kees, Marjolein en Willem

Gedragstherapie met Lizzy

We hebben hulp van Nienke ingeschakeld omdat onze hond Lizzy een aantal keer te fel reageerde op (jonge) kinderen. Lizzy is nu 4 jaar, we hebben haar een jaar en blijkbaar heeft ze voor die tijd al meer meegemaakt dan we wisten. Ook blafte ze wel erg veel en hard.
We voelden ons hier erg onzeker over en wisten niet wat we hiermee aan moesten. We kregen van alle kanten verschillende adviezen en hadden echt behoefte aan professioneel en objectief advies.

We kozen voor een 3 maanden traject. Inmiddels hebben we dat afgerond en is de situatie enorm veranderd. Door de gesprekken met Nienke en haar observaties begrijpen en kennen we het gedrag van Lizzy veel beter. We herkennen de triggers en zorgen er nu voor dat we die minimaliseren. Door de oefeningen die Nienke ons heeft geleerd, leert Lizzy bovendien steeds meer dat jonge kinderen oké zijn. Dit vraagt blijvende aandacht van ons, maar het is zo fijn om weer te kunnen vertrouwen op onze lieve hond!
Ook het blaffen is door dit alles verminderd. Daarnaast raadde Nienke ons voor Lizzy een combinatie van natuurlijke middelen aan die een kalmerende uitwerking hebben. Zowel voor ons als voor Lizzy geeft dat rust.

De kracht van Nienke zit hem echt in haar vermogen om zich heel goed te kunnen verplaatsen in zowel mensen als honden. We voelden ons echt gehoord door Nienke op het momenten dat we aan onze tax zaten. Tegelijkertijd kijkt ze ook vanuit het perspectief van de hond. Een supercombi!

Kees, Marjolein & Willem

Ria en Peter Wittenveen

1-op-1 training met Duuk

Onze lieve huisgenoot Duuk is een hele lieve enthousiaste schapendoes. Duuk vindt het heel leuk als er kinderen of volwassenen bij ons thuis komen en begroet ze dan vol enthousiaste. Vooral als onze kinderen of kleinkinderen komen springt hij nogal hoog tegen ze op en dat is niet altijd even leuk. Wij hebben Nienke gevraagd ons en Duuk te helpen om iedereen zo te begroeten dat hij niet tegen ze omspringt maar laag blijft en de begroeting rustig verloopt. Ook willen we heb afleren dat hij ineens aan de riem trekt als hij een andere ( of bekende) hond ziet. Nienke is drie keer bij ons thuis geweest en zij heeft ons laten zien hoe wij hopelijk deze gedragingen kunnen minderen. Het was eigenlijk een eye opener om te ontdekken dat ons handelen een grote rol speelt in het gedrag van Duuk. Op een leuk en toch duidelijk wijze liet zij ons zien hoe het echt anders kan.
Je kunt echt zien dat zij ontzettend goed met honden kan omgaan en de lichaamstaal begrijpt en hoe je daarop kunt reageren.
Dank je wel Nienke voor jouw wijze lessen en Peter en ik gaan vaak oefenen met Duuk zodat het beter zal gaan.
En.....leren kan echt anders!

Groeten van Peter en Ria en natuurlijk een lik van Duuk.

Selena en Ryan

Puppy-, puber-vervolgcursus en Funspeuren

Nienke heel erg bedankt voor al je hulp!

Bedankt dat je ons als puppyeigenaar zo goed hebt opgevangen en begeleid. En ook was je er voor ons tijdens de puberteit. Het doet ons goed te weten dat als wij raad nodig hebben, je altijd wat mogen en kunnen vragen. En dat maakt jou echt speciaal!
Je hebt ons zelfvertrouwen en goede handvaten gegeven. Met nu Joop exact 1 jaar bij ons, blikken we terug op een heel mooi en leerzaam jaar.

Wij en Joop zien je volgend jaar weer voor het speuren en misschien ook nog wel weer een les. Hij blijft het leren heel erg leuk vinden!

Wendy Veltman

Gedragstherapie met Charlie

Het uitlaten was met onze kooikerhond Charlie geen succes. Hij reageerde erg op prikkels in zijn omgeving. De dierenarts adviseerde om uit te zoeken of dit een hormonaal of gedragsprobleem betrof. Via hen zijn we bij Nienke uitgekomen.
Via de uitgebreide vragenlijst en de 1e intake waar ze de tijd voor nam werd al veel duidelijk.
Ik had het gevoel serieus genomen te worden. En na het gesprek al veel tips gekregen die we direct konden inzetten. Terug naar de basis! O.a leren herkennen wanneer de emmer vol zit, meer slapen en inzet feromonen halsband en Bach druppels.
In die periode die volgde informeerde Nienke regelmatig hoe het ging en was ze ook benaderbaar voor vragen.
Tijdens het 2e consult ging ze mee uitlaten. Ook hier werd weer 1 en ander helder gemaakt waardoor we weer verder konden.
Toen ik zelf onverwachts vanuit een andere hoek een werkwijze aangedragen kreeg en dit haar voorlegde dacht ze ook hierin mee.
We zijn er nog niet met onze Charlie, het is een proces wat tijd kost. Maar we hebben er wel veel van opgestoken!

Lea Dijkxhoorn

1-op-1 training met Jip

Sinds een week of acht zijn we de trotse bezitters van Jip. Jip is 2.5 jaar en was niet gewend om aan de lijn te lopen. De eerste weken liet Jip mij meer uit dan ik Jip. Advies gevraagd bij Nienke en zij adviseerde een 1-1 training. Nienke heeft mij geleerd goed op de lichaamshouding van Jip te letten wat voor mij een hele grote eye opener was. Er was al snel een grote verbetering en heel belangrijk “ik ervaar het uitlaten nu als een feestje”. Ook vond ik het spannend om Jip los te laten lopen. Heb geleerd om Jip op het juiste moment na mij toe te roepen, heel enthousiast te reageren en hem daarna te belonen met een voertje. Ik heb de samenwerking met Nienke als heel prettig ervaren. Ze geeft aanwijzingen op een rustige en enthousiaste manier. Aanwijzingen die in de praktijk effectief werken. We zijn heel tevreden hoe of Nienke les geeft en raad haar als gedragstherapeute zeer aan.

Liesbeth Jonkman

Puppycursus met Max

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

Marijke en Erik Ankersmit

Gedragstherapie met Sammy

Wij hebben hulp ingeschakeld van Nienke Roelofs vanwege problemen (alleen zijn) waar wij tegen opliepen met onze hond Sammy.
Nienke verteld in duidelijke taal hoe wij met dit probleem kunnen omgaan. Zij geeft ons de tools om Sammy beter te helpen. Nienke was er altijd als wij vragen hebben, als wij een tijd niks van ons laten horen dan nam zij zelf contact met ons op.
Wij hebben de samenwerking met Nienke als zeer prettig ervaren, met tips die direct toepasbaar zijn.

Anke Vermeij- Bits en Rudi Vermeij

1-op-1 training met Muddy

Na een week met onze labrador pup zagen wij geen manier meer om grip te krijgen op hem. Hij beet alleen maar, wilde niet slapen en was vooral druk. We hebben Nienke gebeld in de hoop dat zij ons kon helpen. Gelukkig had ze dezelfde dag nog tijd voor ons. Ma een goede uitleg van haar over wat er met onze pup aan de hand was, namelijk overprikkeld, heeft ze ons goede handvatten gegeven om Muddy de rust te kunnen geven die hij nodig had. Al na vier dagen zagen wij onze pup veranderen in een gezellige, vrolijke pup waar je ook van kan genieten. En dat wordt alleen maar meer. Dank je wel Nienke voor je tip en trucs in de omgang met onze pup Muddy.

Elena Spijker-Wichers Schreur

Jachttraining met Jim

Trainen bij Nienke geeft heel veel rust tussen Jim en mij. Jim kan soms wat heet worden als er dummy’s in het zicht komen. Nienke heeft mij geleerd te kijken naar Jim en te wachten tot hij ontspant en vanuit daar verder te komen in de oefening. Nienke geeft ons kleine oefeningen die later in het grote geheel goed van pas komen, dat werkt erg prettig! We blijven de komende tijd lekker door trainen bij Leren kan anders.

“Nienke heeft ons geholpen om structuur in het gedrag van onze pup Pleuntje aan te brengen.”

Anita de Ruiter1-op-1 training

Henry en Aldy ten Napel

Gedragstherapie met Loetje

In september 2020 adopteerden wij Loetje, een hond met een rugzak en wij wisten nog niet precies hoe groot. Loetje blafte veel, naar alles wat bewoog, viel uit naar fietsers, joggers en als ze los was rende ze erachteraan. Wij wilden heel graag trainen dat ze in de bench ging, maar omdat ze gevangen was in een vangkooi wisten we niet hoe we dit aan gingen pakken. Wij belden Nienke, na een observatie blijkt Loetje vooral een heel angstige hond met een overgelopen emmer. Nienke leerde ons naar de lichaamshouding en het gedrag van Loetje te kijken, waardoor wij voor haar een veilige basis worden en managen wat er gebeurt. We gingen wandelen met een lange lijn, leerden te kijken naar een volle emmer en hoe hier mee om te gaan. We zijn er nog niet, maar zo goed op weg geholpen en vol vertrouwen dat het goed komt. Loetje loopt nu vaak ontspannen aan de lijn, lekker los in het bos en de bench is inmiddels haar veilige plek. We kunnen zien wanneer haar emmer vol is, en haar de rust bieden die ze nodig heeft. Wij zijn erg blij dat we hier ondersteuning van Nienke bij hebben gehad, ook toen er andere dingen bij kwamen waar wij hulp bij vroegen.
Dankjewel Nienke!

Iris en Gijs

1-op-1 training met Oscar

Wij zijn heel erg blij dat we de trainingen hebben gevolgd. We merken dat Oscar er wat aan heeft en wij ook. Wij zijn rustiger tijdens het lopen en Oscar ook. Het gaat nog steeds een vooruit en je merkt aan Oscar dat hij beter beheerst. Wij gaan er vanuit dat het helemaal goed komt! Zal het zeker aanraden wanneer je hond erg trekt aan de riem om deze training te volgen.

Ellen Neericx

Puppycursus met Floris

Puppy cursus gevolgd bij Nienke Roelofs. Hele leuke cursus, Nienke geeft erg goede tips en met de oefeningen kun je thuis makkelijk ook zelf aan de slag. Een aanrader voor iedereen met een puppy. Wij gaan door met de puber cursus!

Gerda van Bergen

Advies Gedragstherapie voor Tess

Enkele weken geleden is mijn hond Tess aangevallen door een “vechthond”.
Ze had ernstige verwondingen. Behalve de wonden is ze ook getraumatiseerd.
Bang in huis en heel erg bang buitenshuis. Na een consult van Nienke , ben ik met haar aanwijzingen aan het werk gegaan. In huis heb ik weer een vrolijk hondje. Buitenshuis, met wandelen, gaat het steeds beter met mijn hond.
Wij zijn blij met de deskundige adviezen van “Leren Kan Anders”

Anita de Ruiter

1-op-1 training met Pleuntje

Nienke heeft ons geholpen om structuur in het gedrag van onze pup Pleuntje aan te brengen. Nadat we eerst wat lessen 1 op 1 bij ons thuis gevolgd hebben, zijn we de Pubercursus gaan volgen bij haar. Zowel mijn hond als ikzelf vonden het zo leuk om wekelijks de lessen te volgen dat we ook de vervolgcursus voor Puberhonden gedaan hebben.
Buiten de praktijklessen zaten er ook een aantal theorielessen bij de cursus waarbij Nienke ons helder en duidelijk veel heeft geleerd over honden in het algemeen. Door veel te blijven oefenen hebben wij inmiddels een hond die goed luistert. Hier zijn we ontzettend blij om!
Door het niet aflatende enthousiasme van Nienke hebben we met heel veel plezier alle lessen gevolgd.

Ans van Amerongen

Puppycursus met Falco

Vandaag de puppy cursus afgerond. Falko onze Havanezer heeft in korte tijd veel geleerd en wij vooral hoe je een hond beter kunt begrijpen. Al met al een andere aanpak als het reguliere aanbod en daar waren wij naar op zoek. Leuke oefeningen en tools die je makkelijk thuis of buiten met de hond kan trainen.
Van kleuterschool naar universiteit! Maar belangrijkste voor ons is een sociale en blije hond die vooral lekker in z’n vel zit!
Op naar de vervolgcursus.
Dank je wel Nienke, je bent een topper.

Chanthal en Barry Schoenmakers

Jachttraining met Tinus

Wij hebben een jachtcursus gevolgd bij Nienke. Een hele leuke cursus, ze geeft goede tips en oefeningen waarmee je thuis makkelijk zelf aan de slag kunt. Ze is erg oplossingsgericht als er een probleem voor doet met je hond of jijzelf ;-). Echt een aanrader voor iedereen. Wij gaan door met de vervolg jachtcursus!

Barry en Chantal Schoenmakers
en natuurlijk Tinus!

Joris

1-op-1 training met Lara

1-op-1-training met Lara, pup van 10 weken oud.

Ik had na lange tijd de mogelijkheid om een pup in huis te nemen. Maar ik had geen ervaring met het opvoeden van een hond, laat staan een pup!

Wat de nodige twijfels met zich mee bracht hoe dit aan te pakken. Ik heb na zeer vriendelijk contact met Nienke, besloten om haar 1-op-1-training te volgen.
Deze trainingen van Nienke hebben mij geleerd inzicht te krijgen in het gedrag van mijn pup. Haar ervaring en deskundigheid gaven mij het gevoel dat ik het aankon een pup op te voeden. Verschillende situaties heeft ze mij uitgelegd, en me de ruimte gegeven om vragen te stellen. Op ontspannen wijze heeft ze deze beantwoord. De mogelijkheid om mijn wensen uit te spreken om bepaalde training situaties te oefenen waren dan ook een groot pluspunt. Deze 1-op-1-training heeft mij de moed gegeven te kunnen vertrouwen op mezelf en mijn pup.

Niet alleen mijn pup heeft hier veel plezier van gehad, maar ik als mens misschien nog wel meer.

Dankjewel Nienke!

Annemiek Stroopendaal en Maarten Montijn

Puppycursus met Bacchus

Lieve Nienke,
Ik ben erg blij met mijn puppydiploma! Mijn baasjes begrijpen mij nu echt beter. Bijvoorbeeld als ik een beetje bang ben en mij staart omlaag doe, ook hebben zij nu door dat ik beter luister als zij iets aardig vragen. En ik heb van jou geleerd de kippen met rust te laten en op een boomstam te klimmen! Ik vond de cursus superleuk en mijn baasjes vonden dat ook.
Kwispel en lik

Bacchus Fidel

“Heldere uitleg over waarom je hond bepaald gedrag vertoont, overzichtelijke oefeningen (niet te veel en niet te weinig per les). Nienke zegt niet wat je niet goed doet, gaar geeft je duidelijke tips hoe je het anders kunt doen.”

Yvette LeuftinkPuber- vervolgcursus met Jazz