Wat vinden cursisten en klanten? Dit is wat ze over mij zeggen.

Rudi en Anke met Muddy

(1- op -1- training)

Na een week met onze labrador pup zagen wij geen manier meer om grip te krijgen op hem. Hij beet alleen maar, wilde niet slapen en was vooral druk. We hebben Nienke gebeld in de hoop dat zij ons kon helpen. Gelukkig had ze dezelfde dag nog tijd voor ons. Ma een goede uitleg van haar over wat er met onze pup aan de hand was, namelijk overprikkeld, heeft ze ons goede handvatten gegeven om Muddy de rust te kunnen geven die hij nodig had. Al na vier dagen zagen wij onze pup veranderen in een gezellige, vrolijke pup waar je ook van kan genieten. En dat wordt alleen maar meer. Dank je wel Nienke voor je tip en trucs in de omgang met onze pup Muddy.

Selena en Ryan met Joop

Puppy-, puber-/ vervolgcursus & Funspeuren

Nienke heel erg bedankt voor al je hulp!

Wij en Joop zien je volgend jaar weer voor het speuren en misschien ook nog wel weer een les. Hij blijft het leren heel erg leuk vinden!

Bedankt dat je ons als puppyeigenaar zo goed hebt opgevangen en begeleid. En ook was je er voor ons tijdens de puberteit. Het doet ons goed te weten dat als wij raad nodig hebben, je altijd wat mogen en kunnen vragen. En dat maakt jou echt speciaal!

Je hebt ons zelfvertrouwen en goede handvaten gegeven. Met nu Joop exact 1 jaar bij ons, blikken we terug op een heel mooi en leerzaam jaar.

Elena met Jim

(Jachttraining)

Trainen bij Nienke geeft heel veel rust tussen Jim en mij. Jim kan soms wat heet worden als er dummy’s in het zicht komen. Nienke heeft mij geleerd te kijken naar Jim en te wachten tot hij ontspant en vanuit daar verder te komen in de oefening. Nienke geeft ons kleine oefeningen die later in het grote geheel goed van pas komen, dat werkt erg prettig! We blijven de komende tijd lekker door trainen bij Leren kan anders.

Ronald en Liesbeth met Bootsman

(Puppycursus)

Om onze smous wat beter te kunnen begrijpen en leren te luisteren mee gedaan met de puppycursus. Van meerdere kanten werd ons Nienke geadviseerd. Door de corona zat een binnen bijeenkomst er even niet in maar de theorie kwam prima aan de orde gedurende de buiten training. Veel geleerd over de denkwijze van de hond en tips en trucs om hem te laten luisteren. Daar kunnen we nu verder mee oefenen want we zijn er nog lang niet.

Gerda met Tess

(puber- / vervolgcursus)

Nienke geeft op een rustige manier uitleg hoe je hond te trainen. Ze bewaart rust in de groep, zodat de honden niet in stress raken. Ze is heel creatief met oplossingen als er zich een probleem voordoet met je hond. Je leert er praktische toepassingen voor het dagelijks leven met je hond. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. En ik heb geleerd heel goed naar mijn hond te kijken.

Iris en Gijs met Oscar

(1- op -1- training)

Wij zijn heel erg blij dat we de trainingen hebben gevolgd. We merken dat Oscar er wat aan heeft en wij ook. Wij zijn rustiger tijdens het lopen en Oscar ook. Het gaat nog steeds een vooruit en je merkt aan Oscar dat hij beter beheerst. Wij gaan er vanuit dat het helemaal goed komt! Zal het zeker aanraden wanneer je hond erg trekt aan de riem om deze training te volgen.