Skip to main content

Yes! Jij wilt een cursus volgen met jouw hond.

Ben jij een hondeneigenaar?

Ik leer je hoe jij jouw hond probleemloos opvoedt. Leer jouw hond écht begrijpen. Train hem en jullie worden fantastische huisgenoten.

Pups &

Pubers

Acht praktijkgerichte lessen
En één gratis theorieles.

​​Vanaf acht weken, instromen mogelijk.​

Jij leert:

 • Je pup opvoeden,
 • de taal van je pup te herkennen,
 • je pup begrijpen,
 • hoe je je pup iets kunt leren.

Jouw pup of puber leert:

 • aandacht voor jou te hebben,
 • dat de wereld om hem heen leuk is,
 • de basiscommando’s zoals: zit en af, plaats, hier, niet doen.
Ik wil op cursus

Net een hele leuke en leerzame puppy training afgerond. Nienke geeft op een aangename en duidelijke manier les. Veel geleerd en mijn hond beter leren te begrijpen. Nienke, bedankt voor deze mooie ervaring.

Kees VaandragerPuppycursus

In de puppycursus bij Nienke leer je dat in contact met je hond het leren het beste gaat. Ook een drukke hond zoals de onze kon zo toch nieuwe kennis opnemen en zich eigen maken. Ook de creatieve manieren om de focus weer terug brengen was voor ons leerzaam. De cursus bij Nienke heeft een goede basis gelegd om mee verder te oefenen en ontdekken.

Marja HendrixPuppycursus

Puber &

Vervolg

Acht praktijkgerichte lessen
En één gratis theorieles.

Wil jij dat jouw hond de commando’s die hij aangeleerd heeft, leert beheersen? Dan is de puber en vervolg cursus de perfecte cursus voor jou!

Jij leert:

 • jouw hond beter begrijpen,
 • wandelen zonder trekken,
 • omgaan met ongewenste situaties,
 • de voerbeloning af te bouwen,

Jij leert je hond:

 • dat hij altijd op jou kan rekenen,
 • samenwerken geweldig is,
 • wacht = wacht,
 • bij jou komen is altijd leuk!
Ik wil op cursus

Met veel plezier hebben wij de puber-vervolgcursus gevolgd met onze Labradoodle Mila. De werkwijze van Nienke spreekt ons enorm aan: gaan voor succes! Ongedwongen en met veel plezier samen leren. Nienke is flexibel n waardeert de inbreng van cursisten. We verheugen ons op de jachttraining die we ook bij Nienke zullen volgen.

Robert Beltman en Laura de VreePuber- vervolgcursus

Jacht

Training

Acht praktijkgerichte lessen.
En één gratis theorieles.​

Jij wilt met je hond, speuren, apporteren, waterwerk, etc. Dan is deze jachttraining iets voor jullie. Ik leer je hoe jij deze jachtvaardigheden aan je hond kunt aanleren. Je bouwt verder op wat je hond al kan. Je werkt op je eigen niveau waardoor jij altijd verder kunt. Verder werk je onder andere aan: steadyness, komen op de fluit, afgeven, apporteren en vooruit sturen.

We werken altijd zonder druk, dwang, schrik of intimidatie. We leren je hond eerst wat er wél van hem verwacht.

Bij Leren kan anders werken we met dummy’s, niet met wild.

Dit wil ik!

Ik kende Nienke alleen van haar goede naam en dat ze training anders doet dan de gebruikelijke honden trainingen. Baco is een herplaatsing en had het bij de fokker niet best gehad. Verder wisten we niets.
Met onze 8 maanden oude “puppy” Baco ben ik aan de puppytraining begonnen. Tijdens de puppy training heeft Nienke ons super geholpen. Nienke is een heel goed in het lezen van hondengebaren/ taal. Met haar aanwijzingen hebben we mooie start kunnen maken voor de vervolg jachttrainingen.

Afgelopen voorjaar ben ik samen met Baco verder gaan trainen bij Nienke. Nu bij de jachthondentraining. Een leuke en goede training om de basisoefening welke horen bij de jachttraining te leren en verder uit te bouwen. Ook hier weet Nienke weer op de juiste moment de juiste tips te geven. Altijd vanuit alle rust en kunde! Aan het einde van training heb je voldoende bagage mee om weer te oefenen.
Nienke is voor mij een gepassioneerd hondentrainster met veel disciplines in huis.

Evan BuytendijkJachtraining

Een – op – een

Training

Wil jij aan de slag te gaan met de dingen die jij graag wilt trainen? Waarin we aan de slag gaan met de dingen die voor jullie belangrijk zijn? Vind je het niet fijn om in een groep trainen of is dat voor jouw hond niet fijn? Dan  is de 1-op-1-training perfect voor jou.

Voor de 1-op-1 training, kom ik bij jullie aan huis. Zodat je kunt oefenen in de situatie waar het om gaat. En in een situatie die zo min mogelijk afleiding geeft voor jouw hond. Deze training, bestaat uit 3 privélessen van 45 minuten. Die in drie opeenvolgende weken worden gepland.

De eerste les bestaat vooral uit heel veel informatie. Waarbij ik dingen ga vertellen en uitleggen over hoe een hond leert, de stress-emmer van de hond, etc. En één of twee korte oefeningen.

De invulling van de andere twee lessen, gaat uit van waar jij mee aan de slag wilt. Dat kan zijn dingen waar jullie tegenaan lopen, een nieuwe oefening of bouwen we verder op wat jullie al gedaan en bereikt hebben.

Deze lessen worden in drie opvolgende weken gepland, die leggen we dan ook meteen vast. Het is belangrijk om te weten dat jullie zelf tijd zullen moeten investeren om het geleerde in de lessen, verder uit te breiden zodat jullie naar beheersing van de oefeningen werken.

Tijdens de een-op-eentrainingen werken we gericht aan jouw vragen. We oefenen samen zodat ik je direct tips en advies kan geven.

Dit wil ik!

Nienke heeft ons geholpen om structuur in het gedrag van onze pup Pleuntje aan te brengen. Nadat we eerst wat lessen 1 op 1 bij ons thuis gevolgd hebben, zijn we de Pubercursus gaan volgen bij haar. Zowel mijn hond als ikzelf vonden het zo leuk om wekelijks de lessen te volgen dat we ook de vervolgcursus voor Puberhonden gedaan hebben. Buiten de praktijklessen zaten er ook een aantal theorielessen bij de cursus waarbij Nienke ons helder en duidelijk veel heeft geleerd over honden in het algemeen. Door veel te blijven oefenen hebben wij inmiddels een hond die goed luistert. Hier zijn we ontzettend blij om!

Door het niet aflatende enthousiasme van Nienke hebben we met heel veel plezier alle lessen gevolgd.

Anita de Ruiter1-op-1 training

Fun

Speuren

Speuren behoort tot de natuurlijke behoeften van een hond. Door te Funspeuren kom aan behoeften tegemoet waardoor je een tevreden hond mee naar huis neemt.

Het is geschikt voor alle honden, ongeacht ras of leeftijd en ideaal om honden:

 • Metaal te stimuleren en/ of mentale uitdaging nodig hebben.​
 • Hun energie op ene goede manier kwijt te laten raken. Bijvoorbeeld wanneer een hond lichamelijk niet veel mag of kan bewegen (rennen/ spelen)
 • die druk of onrustig zijn. Zij leren zich concentreren en zich te focussen met als resultaat een rustigere hond;
 • zelfvertrouwen te geven. Denk aan honden die dingen spannend vinden of wat onzeker zijn. Door hun neus intensief te gebruiken en het samenwerken met jou, wordt het zelfvertrouwen van je hond te verstevigd;
 • die het lastig vinden om met andere honden te zijn. Funspeuren doe je een-op-een en daarom is het heel geschikt voor deze honden.

 

Bij Funspeuren gaat vooral om:

 • samen lekker bezig zijn;
 • jouw hond (nog) beter te leren begrijpen (te leren lezen);
 • samenwerken;
 • en vooral een hoop lol te hebben.

 

​Het is maximaal genieten om je hond op deze manier aan het werk te zien. Met als resultaat een supertevreden hond!

Daag je hond uit. Volg hem op het juiste spoor.

Dit wil !