Profiel

Naam:                            Bon Bravour van de Hoefstal

Roepnaam:                    Roefus

Geslacht:                        Reu

Geboortedatum:           31-7-2014

Fokker:                            Van de Hoefstal

Stamboom:                    Stamboom Roefus

Gewicht:                         4,5 kilo

Altijd in voor:                  Knuffels en koekjes

Liever niet:                      Overweldiging

Training en diploma’s:   PuppycursusGehoorzaamheid,                                                        Therapiehond,                               

                                         Zweetwerktraining, Praktijk 

                                         Zweetproef 1000mt 20/24 uur,                                                             Schotvasttest, SchwhK-

                                         zweetproef E.

Ik ben Roefus

Ik ben Roefus. En ja ik ben een ruwharige Teckel. En … ik ben een therapiehond!

Misschien vraag je je af of ik als teckel wel geschikt ben om een therapiehond te zijn. Teckels zijn toch eigenzinnig en eigenwijs? Maar wist je dat wij teckels slimvindingrijk en zeer aanhankelijk zijn? We zijn buitengewoon waaks en hebben een moedig en nieuwsgierig karakter. In tegenstelling tot veel andere hondenrassen, zoeken wij heel bewust oogcontact. Zo lezen wij als het ware wat er in je omgaat en ontstaat er een bijzondere binding. Dat zijn mooie eigenschappen en zeer waardevol als thearpiehond.

Wanneer ik in een groep met kinderen ben, weet ik feilloos de kinderen te vinden die ik kan helpen. Ik zoek ze op. Ik krijg dan even een aai of een knuffel en dan kan het kind kan weer verder met zijn of haar werk.

Al sinds honderden jaren worden wij gebruikt voor de jacht op vossen en dassen. In een vossenburcht klaren we op eigen initiatief het karwei. Daar is een flinke portie moeddoorzettingsvermogen en slimheid voor nodig. Deze eigenschappen zijn door de eeuwen heen in ons ras door gefokt, vandaar dat de zelfstandigheid en eigen inbreng van ons zo vaak voor ‘eigenwijs’ wordt aangezien.

Ik kom van een goede fokker. Ik weet goed wat ik wil, ben gevoelig en kan zonder oordeel horen. Ook deze eigenschappen komen mij als therapiehond goed van pas. Ik houd van gezelschap en maak het anderen graag naar hun zin. Ik ben graag onder de mensen en geniet van hun aandacht.

Wanneer ik genoeg aandacht heb gehad, loop ik zelf weg. Dan zoek ik een rustig plekje en ga daar liggen slapen. Ik heb een sterke jachtbehoefte en laat mij ook graag gelden. Daarom train ik met mijn baas bij een passievolle trainer  in Twente. Ik kan geweldig speuren en als dat er even niet inzit, doe ik hersenwerk.

Kortom: Als therapiehond ben ik gewoon geweldig!

© 2019 by Leren kan anders.  

KVK-nr. 60902043  

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon