We leven nu al weken in een intelligente lock down, werken zoveel mogelijk thuis en houden 1.5 meter afstand. De mensen met vitale beroepen mochten gewoon door werken, maar de rest werkte ( is nog het advies) zoveel mogelijk thuis.

Missen

Maar wat als straks alles weer normaal is? Als we weer naar ons werk mogen de hele dag? Dan is jouw hond weer alleen thuis. Hoe gaat hij dat vinden?

Een ding is zeker mijn hond gaat dat thuisblijven van mij missen!

Op facebook circuleert al een tijdje het volgende, Brief van je hond

“Lieve mensen Het is me opgevallen dat jullie de laatste weken wel heel vaak en lang in mijn huis verblijven. Hoewel ik het geweldig vind om jullie in mijn huis te hebben vind ik dat het tijd wordt om de regels iets aan te scherpen en te verduidelijken waar nodig.

1. Als je naar buiten gaat…… Ik ga mee!

2. Het is me opgevallen dat jullie erg veel lekkere dingen eten terwijl jullie in jullie luie kloffie op de bank hangen. Ik heb recht op mijn deel in dat lekkers. Ik zal er verder niet al te moeilijk over doen en gewoon stilletjes naar je gaan zitten staren totdat je gehoorzaamt en mij mijn deel geeft.

3. Nee, ik ga niet in bad. Ik ben al schoon. Dat jij je verveelt betekent niet dat ik een bad nodig heb. Als je zo nodig iets moet wassen dan ga je dat metalen ding op wielen dat buiten staat maar wassen dat heeft de baas toch al drie keer gedaan deze week, terwijl hij de oprit al weken niet af is geweest.

4. Zolang je toch in mijn huis bent is het je taak om me naar buiten te laten zo vaak als ik dat nodig acht. Ook als ik net pas buiten ben geweest….. Er is nog een plekje wat ik nog niet gecheckt heb.

5. Als ik slaap……. Laat me slapen! Dat ik lig te slapen is geen teken voor jou of je kinderen om met me te gaan spelen. En ik kan slapen waar ik dat wil. Ik waardeer het niet om wakker gemaakt te worden zodat ik opschuif.

6. Zeg niet shhhh of stop tegen mij als ik blaf. Jij besluit om meer thuis te zijn, mijn beveiligingstaak is er alleen maar groter op geworden. Alles wat ik hoor moet ik aan je rapporten dus luister goed naar me ipv te zeggen dat ik stil moet zijn.

7. Verlaat geen kamer in huis zonder mij. Ik ken jullie soort onderhand…. Gisteren hoorde ik ook een zak chips open gaan op de slaapkamer en niemand riep mij om te delen. Dus vanaf nu…. Ik ga jullie stalken.

8. Deze regel is heel belangrijk….. Als het op de grond valt…… Is het van mij! Als het in mijn mond zit….. Van mij!!!

9. Je zult nooit meer alleen een plasje gaan doen, jij kijkt ook naar mij als ik plas dus ik snap niet waarom ik dan niet bij jou mag kijken. Dus geen deuren sluiten, ook niet het toilet.”

Oké, best grappig. Maar wat nou als het normale leven straks weer begint?

Een hond is een sociaal levend dier. Dat houdt in dat geen enkele hond het echt “helemaal geweldig” vindt om alleen te zijn. Nu heb jij je hond geleerd dat hij rustig een paar uurtjes alleen kan zijn. Het leverde eigenlijk nooit echt problemen op. Totdat…

Dit betekent dat we veel vaker thuis zijn dan normaal. Dat zal, zeker in het begin, ook wennen geweest zijn voor je hond. Maar als je straks niet meer zoveel bent, gaat dat ook weer zo zijn.

Sterker nog, ik ben van mening dat je je hond hier weer opnieuw aan zult moeten leren wennen. Dus, trainen als je het niet onderhouden hebt tijdens je periode van thuis zijn.

Wil jij dit voor zijn? Ik kan je helpen, neem contact zodat jij kunt gaan beginnen met trainen en jouw hond straks weer alleen thuis kan zijn.

www.lerenkananders.nl